Afbeelding

Forse straffen geëist tegen Smurdiekenaren

Officier van justitie M. Snoeks heeft meerjarige gevangenisstraffen geëist tegen drie mannen uit Sint-Maartensdijk. Ze zouden op 19 december in Stavenisse en Sint-Maartensdijk verschillende personen hebben bedreigd met een luchtbuks en een neppistool om te achterhalen waar een gestolen partij wiet was gebleven waar een van de mannen een belang in had. Volgende week doet de rechter uitspraak.

Tegen de hoofddader heeft het OM 4 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist. De andere twee verdachten komen er met een eis van 3 jaar vanaf. Voor een van die twee is de helft voorwaardelijk omdat hij psychische problemen heeft. 

Luchtbuks

De mannen zouden op zaterdagavond 19 december een woning in Stavenisse zijn binnengevallen en de bewoners hebben bedreigd met een luchtbuks en een neppistool. Volgens het slachtoffer heeft een van de drie mannen hem in zijn voet geschoten met de luchtbuks. Het trio ontkent dat. Het motief voor de daders was het achterhalen van een gestolen partij wiet, waar de hoofddader een aandeel in had. Na het huis in Stavenisse te hebben verlaten, herhaalde hetzelfde zich bij een woning in Smerdiek, maar daar werd niet geschoten. 

Volgende week doet de rechter uitspraak.