Tholen wil 900 grijze vuilnisbakken weghalen in verband met de bezuinigingen. Het heeft veel losgemaakt bij de burger.
Tholen wil 900 grijze vuilnisbakken weghalen in verband met de bezuinigingen. Het heeft veel losgemaakt bij de burger.

Goed scheiden levert ruimte op in container

Het bericht op de voorpagina van deze krant, dat de gemeente Tholen 900 grijze bakken weghaalt, heeft de tongen losgemaakt. ,,Goed afval scheiden, heeft wel degelijk zin'', zegt Peter van de Velde. Hij volstaat met zijn huishouden van vijf personen om een keer per maand de grijze vuilnisemmer buiten te zetten.

Sander Buth kan daar echter totaal niet mee uit te voeten en zijn gezin telt eveneens vijf leden. Daarmee wordt goed geïllustreerd hoe verschillend de afvalberg bij gezinnen van dezelfde grootte soms is. Sander Buth en zijn vrouw hebben drie kinderen in de pamperleeftijd, wat extra afval oplevert. ,,We kunnen het nu net redden met een grote grijze en een grote groene bak. Als het nodig is, mogen we nog wat bij onze buren in de bak doen, want die is nooit vol. Als we straks in de straat maar 1 bak meer hebben, moeten we elke week een volle bak bij het gemeentehuis brengen, zo'n 65 kilo per week. Waar kan ik de factuur heen sturen om dit allemaal
te verwerken? In de polder dumpen is zonde van het beroemde Nederlandse poldermodel.'' John en Lydia Verhoeven vinden dat het tijd wordt dat de kinderen van de familie Buth zindelijk worden.
Lees verder in de Eendrachtbode van 12 november.