Logo eendrachtbode.nl

Thoolse tweeling naar WK hiphopdans in Schotland

De zusjes Louise en Daphne Neele (12) uit Tholen dansen op wereldniveau. Dit weekend zijn ze naar het Europees Kampioenschap hiphopdansen in Duitsland, later dit jaar danst de tweeling op het WK in Schotland.

Zoals wel vaker gebeurt, begon het als een grap. Ze deden met een groepje meiden als de Streetstyle Kids mee aan de talentenjacht die in 2016 in Meulvliet werd gehouden ter gelegenheid van het 650-jarig bestaan van Tholen. Met die 'grap' kregen ze de smaak te pakken. Ze besloten op dansles te gaan in Salus in Tholen. Daar geeft Volkan Tasdan (jurylid bij de talentenjacht) uit Bergen op Zoom op donderdag dansles.

Beginners

Louise en Daphne gaan er iedere donderdag naartoe. Daarnaast nog eens twee keer per week twee uur. Op woensdag en nog op vrijdag. Die dagen gaan ze naar de blokstallen in Bergen op Zoom. Ze krijgen niet alleen maar les in hiphopdans, maar ook andere stijlen. Ze begonnen nu ongeveer een jaar geleden met lessen en de eerste optredens en wedstrijden volgden al snel. Momenteel doen ze het nog in de beginnersklasse, maar de verwachting is dat ze doorgroeien.

Meer berichten