Logo eendrachtbode.nl

Poortvlietse Gebreselassie blijkt hardlooptalent

Okbazgi Kidane Gebreselassie in Poortvliet heeft nog geen werk, maar wil zich niet vervelen. Hij loopt daarom iedere dag 28 kilometer hard en de Eritreeër blijkt er talent voor te hebben: hij won de tien kilometer van de Brabantse Wal Marathon.

Als hij gevraagd wordt hoe het kan dat hij zo goed is, moet hij lachen. Gebreselassie lacht veel. Ook als hij iets niet begrijpt. ,,Het is makkelijk", zegt hij over zijn prestatie. Bijna dagelijks loopt hij 28 kilometer hard. Vanuit Poortvliet gaat hij richting Stavenisse en maakt hij een rondje langs Sint- Annaland weer naar huis. De hardloper woont er samen met zijn vrouw, twee kinderen en zijn zusje tegenover de grote kerk in het midden van het dorp.

Meestal loopt hij 's avonds, zeker als hij naar school gaat in Tholen. Volgens de voorzitter van atletiekvereniging Spado in Bergen op Zoom heeft hij talent. Dat is gebleken toen hij mee ging trainen. Dat ging niet omdat hij te goed is voor de andere leden. Een oud topatleet gaat hem individuele training geven.

Lees het hele verhaal met Gebreselassie in de Eendrachtbode van 28 juni. 

Meer berichten