Logo eendrachtbode.nl
Nour Shhadeh uit Poortvliet (rechts) en de Vossemeerse Amani Alsayed verzorgden de hapjes bij de informatieavond.
Nour Shhadeh uit Poortvliet (rechts) en de Vossemeerse Amani Alsayed verzorgden de hapjes bij de informatieavond.

Stichting Tholen Ontmoet wil dat iedereen mekoare leêr kenne

Stichting in oprichting Tholen Ontmoet heeft grootse plannen voor 7 september én daarna. Want bij één multicultureel evenement in Sint-Annaland waar Tholenaren, Syriërs, Eritreeërs, andere doelgroepen elkaar ontmoeten en mogelijk een baan opdoen, blijft het niet. Zo zou er een jeugdburgemeester moeten komen en zijn er plannen voor een pop-uprestaurant met Syrische koks.

Het proeven van andere culturen is één ding, hen echt leren kennen is de volgende stap, vertelt stichtingsvoorzitter Sylvia Rook. Ze is tevens het hoofd van Vluchtelingenwerk Tholen. Toen ze met André van Ast een soortgelijk evenement, alleen voor statushouders, wilde organiseren in zijn brasserie, kwamen ze samen op het idee om het grootser aan te pakken.

Voor het Who let the Poesie out XL-festival op zaterdag 8 september staan alle faciliteiten toch al op de ijsbaan. Ze besloten de dag ervoor te pakken. Behalve Rook en Van Ast, zitten Hilde Wielaard en Jeffrey Smits uit Sint-Annaland in het bestuur. Smits (23) wil graag evenementen organiseren en heeft zich daarom bij het bestuur gevoegd. De stichting in oprichting wil een Thoolse samenleving waar iedereen kan meedoen en werken.

Op 7 september is er op de ijsbaan in Sint-Annaland een klein festivalterrein ingericht. Er zal muziek, dans, eten en bovenal ontmoeting zijn. 

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 5 juli. 

Meer berichten