Logo eendrachtbode.nl

Sandra Moerland schrijft brieven aan Amerikaanse boeven

Na een schooluitje bij een Tbs-kliniek pakte Sandra Moerland uit Sint-Annaland pen en papier om te corresponderen met Amerikaanse gevangenen. Ze heeft nu zes van die criminele penvrienden en krijgt gemiddeld een brief per week.

Als Sandra Moerland (22) over straat loopt, kan ze zomaar een telefoontje krijgen van Tim Jayne. De Amerikaan zit in de gevangenis in Sterling Colorado omdat hij heeft ingebroken. ,,Ik moet eigenlijk meteen opnemen. Ik kan hem namelijk niet terugbellen." Ook Sandra heeft hem gevraagd of het er in de Amerikaanse gevangenis uitziet als in de films. Achter Tim staat inderdaad een rij met andere bellers. ,,Soms is er veel achtergrondlawaai. Je hoort geschreeuw alsof hij in een dierentuin staat", vertelt Sandra. Jayne (25) is de enige gevangene waar ze mee belt.

,,Hij is mijn lieveling", zegt ze lachend. Momenteel heeft ze nog vijf andere penvrienden die een straf uitzitten in een Amerikaanse gevangenis. ,,Ze zijn niet allemaal zo slim, maar met Tim kan ik wel diepgaande gesprekken hebben. Hij is ook dol op mij. Sommigen in de gevangenis hebben helemaal niemand daarbuiten. Ik ben voor hen hun raam op de wereld. Ze zijn heel dankbaar. Wanneer bedank jij een vriend of vriendin? Wij nemen vriendschappen vaak voor lief, zij niet."

Lees het hele verhaal met Sandra Moerland in de Eendrachtbode van 5 juli. 

Meer berichten