Logo eendrachtbode.nl
Huib Bout, burgemeester Ger van de Velde, Adrie Quaak-Moerland, Mark Koopman, Jany Boogaard, Gerard Fase en Rika Goedegebuure-Vermeulen.
Huib Bout, burgemeester Ger van de Velde, Adrie Quaak-Moerland, Mark Koopman, Jany Boogaard, Gerard Fase en Rika Goedegebuure-Vermeulen.

Waardering voor zes vrijwilligers van het Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft maandagavond in Haestinge in Sint-Maartensdijk zes vrijwilligers in het zonnetje gezet voor een lange staat van dienst. Adrie Quaak-Moerland uit Stavenisse zit al dertig jaar bij de sociaal-recreatieve tak van de hulporganisatie. ,,Wij noemen het nog steeds welfare", zegt ze. Verder waren er drie vrijwilligers twintig jaar lid en twee van tien jaar.

Adrie Quaak uit Stavenisse was het langste lid. De 71-jarige dame zit bij wat tegenwoordig de sociaal- recreatieve afdeling wordt genoemd. ,,Wij noemen het allemaal nog steeds welfare", zegt ze. Iedere week komt een kleine club dames bij elkaar om te handwerken. 

Andere trouwe vrijwilligers maandagavond waren Gerard Fase. Hij is twintig jaar bij het Rode Kruis en voornamelijk algemeen hulpverlener. Momenteel staat zijn vrijwilligerswerk op een laag pitje omdat hij in de lappenmand zit. ,,We hopen dat je daar weer snel uitkomt", zei de burgemeester tegen hem. Rika Goedegebuure is ook twintig jaar bij het Rode Kruis. Goedegebuure zat in het bestuur. Ze heeft de chauffeurs voor het boodschappenproject gecoördineerd. ,,Je probeert mensen vast te houden die met de bus moeten", zei Chris de Neeff. Die reikte samen met de burgemeester de oorkondes en gespen uit. Zo ook aan penningmeester Jany Boogaard. Zij is de derde 'twintiger' bij het Rode Kruis. 

Tenslotte waren er voor Huib Bout en Mark Koopman lintjes. Zij zijn ieder tien jaar bij het Rode Kruis. Bout is chauffeur voor het Rode Kruis en Koopman, die werkt in een ziekenhuis in Breda, houdt de voorraad van medische materialen bij.

Lees meer in de Eendrachtbode van 17 januari. 

Meer berichten