Logo eendrachtbode.nl

Erik Scherpenisse van Bassrulers ook bij eerste snowparty in Haestinge

Erik Scherpenisse (37) uit Sint-Maartensdijk is de man achter bekende regionale muziekevenementen zoals Bassrulers en Steenbergen Live. Het begon met het organiseren van de jeugdsoos in zijn geboortedorp en huidige woonplaats. ,,Mijn grootste ambitie in het leven is vrijheid hebben."

Na basisschool De Rieburch ging hij naar 't Rijks in Bergen op Zoom. Na zes jaar behaalde hij zijn atheneumdiploma. ,,Al ging het op mijn zestiende van achten en negens naar krap overgaan", lacht hij. Wat hij wilde worden, wist hij in zijn jeugd nog niet. ,,Ik had toen nog de standaard jongensdromen, zoals rechercheur worden. Dat was blijkbaar niet erg serieus, want op mijn veertiende besloot ik dj te worden. Waar dat vandaan kwam, weet ik nog steeds niet. Dat was nog voor de tijd dat bekende dj's echte popsterren waren, dus het was niet voor de roem. Ik wilde muziek met elkaar vermengen en het publiek een leuke avond geven." Hij begon met het werken aan zijn droom door wat apparatuur te kopen en op zijn zolderkamer te oefenen. ,,Toen begon ik met de eerste feestjes. Ik deed het toen samen met twee vrienden. Als er dan iemand jarig was, zetten we ons discomeubel in de woonkamer en draaiden we voor onze vrienden."

Themafeesten

Toen er een jeugdsoos opende in het dorp, stapten de drie vrienden er meteen op af om te vragen of ze er mochten draaien. ,,Dat mocht. De jeugdsoos bleek de ideale leerschool. Je mocht er geen alcohol drinken. Vanaf twaalf jaar was je welkom, dus we moesten echt nadenken over hoe we iedereen een leuke avond konden geven. Je wilt dat de mensen dansen als je aan het draaien bent. Dat is net iets moeilijker als er geen drank in het spel is", vertelt hij.

Lees het hele verhaal met Erik Scherpenisse in de Eendrachtbode van 17 januari. 

Meer berichten