Logo eendrachtbode.nl

Gemeente mag ovonde bij viaduct Tholen uitwerken

De provincie gaat dit jaar het ontwerp voor een rondweg aan de zuidkant van Oud-Vossemeer uitwerken en tegelijkertijd gaat de gemeente aan de slag met een ovonde die op de N286 ter hoogte van het viaduct over de Nieuwe Postweg zou moeten komen. Momenteel is het nog wel de bedoeling om het viaduct te behouden.

De plannen gaan (deels) over provinciale wegen. De afspraak is nu dat de gemeente de ovonde uitwerkt en de provincie de rondweg. De voortgang van in elk geval de rondweg leek stil te liggen, maar die is nu weer aan het rollen. Er was eerder bij de provincie geen budget voor, maar dat wordt de komende tijd dus vrijgemaakt. Gedeputeerde Harry van der Maas vertelde het vrijdagmiddag trots aan de aanwezigen bij de opening van het fietspad langs de Molendijk bij Oud- Vossemeer.

Het Thoolse college van b. en w. is ook verguld met de nieuwe ontwikkelingen op verkeersgebied. De rondweg voor Oud-Vossemeer is al een langer bestaande wens en ook de ovonde staat geruime tijd op het wensenlijstje van de gemeente. ,,Vijf jaren geleden werden we nog bijna weggestuurd als we naar de ovonde vroegen", zegt wethouder Peter Hoek. ,,Dit is een prachtig resultaat."

Molenvliet

Hoek wijst op de wijk Molenvliet die in de toekomst zal verrijzen tussen de Stadszicht, de Molenvlietsedijk en de Eeweg. ,,Het bestemmingsplan biedt ruimte voor vierhonderd woningen. Die mensen kunnen dan allemaal snel de weg op." Burgemeester Ger van de Velde: ,,Fijn dat we eindelijk fiat hebben gekregen om dit verder uit te werken." De nieuwe ovonde zal een ontsluiting zijn voor industrieterrein Welgelegen en Tholen-stad. ,,De druk op de Grindweg zal daardoor afnemen", vertelt wethouder Jan Harmsen. ,,Waar we bij de provincie tegenaan hikten is dat een rotonde snelheidsverlagend werkt. Dat heb je liever niet. Daarom is gekozen voor een ovonde. Dan kun je net iets meer snelheid houden."

Viaduct behouden

Een ovonde is niet meer dan een ovale rotonde. De wens van Harmsen is om het viaduct over de Nieuwe Postweg te behouden. ,,Het wordt een uitdaging, maar we gaan kijken of dat lukt. Er is maar beperkte grond dus we zullen een afweging moeten maken."

Lees meer in de Eendrachtbode van 21 februari. 

Meer berichten