Logo eendrachtbode.nl

Jeugd dompelt zich onder in lokale geschiedenis

Achttien kinderen (waarvan er een halverwege de ochtend ziek naar huis moest) bezochten gisteren de streekproductenveiling en 's middags aten ze poffertjes in museum De Meestoof. Ze ontdekten Tholen in vroegere tijden. 

De veiling was heel leuk", vinden Anne Mei Groenewoud en Maartje de Leeuw na afloop van het bezoek. Maartje is er al eens geweest, voor Anne Mei was het nieuw. ,,Er was een tafel met producten en een soort van grote klok", vertelt ze. De meisjes hebben er ook wat gekocht: chocola, zuurstokken en babbelaars. Rond één uur komt de groep aan in De Meestoof in Sint- Annaland. Daar krijgen de kinderen poffertjes, die vakkundig worden rondgedeeld door de drie deelnemertjes Ashoera Aziz, Sharon Nelisse en Luna van Vossen.

,,We hebben het heel leuk gehad bij de veiling", zeggen ze. Ook zij hebben er snoep gekocht. ,,Je kon er ook komkommers kopen", zegt Ashoera. ,,Maar ik ben de dochter van een komkommerteler. Die zijn heel lekker hoor, maar ik koop toch liever iets anders." Sharon is kind aan huis bij De Meestoof. ,,Mijn oma werkt hier als vrijwilliger en ik mag altijd gratis mee. Ik kwam hier al toen ik nog maar een baby was."  

Lees meer in de Eendrachtbode van 1 augustus. 

Meer berichten