Logo eendrachtbode.nl
Rina Bolier, Riet Hage, Petra Hage, Janine Elenbaas en Arné van Tiggele in de gymzaal in de Burgemeet. Bestuurslid Ina Bolier ontbreekt op de foto.
Rina Bolier, Riet Hage, Petra Hage, Janine Elenbaas en Arné van Tiggele in de gymzaal in de Burgemeet. Bestuurslid Ina Bolier ontbreekt op de foto.

Gymvereniging Excelsior Poortvliet bestaat 70 jaar

In Poortvliet springen, klimmen en balanceren kinderen en volwassenen alweer zeventigjaar onder de vleugels van gymvereniging Excelsior. Morgenavond (vrijdag)houdt de vereniging een openbare les in de gymzaal in de Burgemeet. ,,Op naar de 75 jaar, dan pakken we grootser uit", zegt bestuurslid Petra Hage.

Voor Petra was de keuze voor Excelsior niet ingewikkeld. ,,Je wilde op een sporten er was voetbal en gym. Als meisje kwam je dan al snel uit bij gym." Arné van Tiggele weet nog dat hij tot zijn twaalfde bij Excelsior en SPS zat, maar dat hij koos voor de gym. De 29-jarigePoortvlietenaar zit al sinds zijn zevende bij de vereniging. Hij zorgt wekelijks voor ondersteuning bij de trainingen. Momenteel telt de vereniging 115 actieve leden en 42 donateurs, vier vaste docenten en 4 hulp-assistenten en elf verschillende groepen. De dames 25+ is de laatste die er bij kwam. Het is hoofdzakelijk recreatieve gym. maar ook turnen op de toestellen komt aan de beurt. Een wedstrijdgroep is er al enige tijd niet meer. ,,Daar is te weinig motivatie voor, dus dat hebben we maar achterwege gelaten, zegt Petra. ,,We willen ook niemand pushen om wedstrijden te doen." Janine Elenbaas (32) werd op haar vierde lid. ,,Ik had er in het begin niet veel zin in, maar ik moest niet zeuren. Het was goed voor me, kreeg ik te horen. En dat is ook zo." Ze stopte een poosje omdat ze elders studeerde, maar keerde weer terug naar Poortvliet. Vijf jaar geleden kwam ze terug en werd ze weer lid.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 14 november. 

Meer berichten