Logo eendrachtbode.nl
Foto: Bas Fraanje is directeur voor de vestigingen in zuidwest Nederland van DSV.

Eerste schoenen hebben magazijn DSV al verlaten

De eerste schoenen en elektronica hebben het magazijn van DSV in Tholen al verlaten. De nieuwbouw van het logistieke bedrijf is met 94.000 vierkante meter de grootste vestiging in Nederland en wat oppervlakte betreft veruit de grootste onderneming op Tholen. Ondertussen wordt nog volop gewerkt aan de laatste van vijf grote hallen.

Enkele weken geleden kwamen de eerste goederen binnen in hal A. Daar zijn de stellages al opgeworpen en rijden de heftrucks af en aan. DSV slaat spullen op en levert ze af op het gewenste moment. Dat gaat qua omvang van meerdere vrachtwagens tot een enkel paar schoenen in een doos. De vestiging in Tholen gaat op termijn andere vestigingen in de buurt vervangen. ,,We hebben negen magazijnen in zuidwest Nederland. Twee in Bergen op Zoom en één in Moerdijk zijn niet meer representatief”, vertelt Bas Fraanje. Hij is directeur voor zuidwest Nederland. De van Yerseke afkomstige Fraanje woont nu in Roosendaal. ,,Ik moet eerlijk zeggen, in het begin was Tholen gevoelsmatig een eind weg, maar ik ben hier sneller dan in Moerdijk.”

Zonnepark

Aan de kant van de Nieuwe Postweg is om het gebouw een wal opgeworpen waar bomen op gaan groeien. Het pand is gasloos gebouwd en neemt stroom af van de zonnepanelen van het zonnepark bij de Ceresweg. ,,We zijn goed geïsoleerd. We verwachten het in de winter en zomer op gelijke temperatuur te kunnen houden.” Het dak volleggen met zonnepanelen is momenteel geen optie. ,,We kunnen niet terugleveren aan het net omdat er een stuk benodigde kabel ontbreekt. Het is nogal een dure kabel.”

Meer berichten