Logo eendrachtbode.nl
Foto: Horecaondernemer André van Ast uit Sint-Annaland wil wat met het stallands bos.

Gemeente steunt beweegbos in Sint-Annaland met 35.000 euro

De gemeente gaat 35.000 euro bijdragen aan de realisatie van het beweegbos in het bosje aan de Nieuwlandseweg bij Sint-Annaland. De VVD kwam met een voorstel dat gesteund werd door SGP, CU en de PVV. Bewegen is gezond en dat moet gefaciliteerd worden, vinden de liberalen. 

Horecaondernemer André van Ast heeft inmiddels concrete plannen voor het beweegbos. Er zou onder andere een hondenlosloopplek, natuurakker en beweegroute moeten komen. Financiële steun voor het beweegbos stond tot spijt van de VVD op de reservelijst in de kadernota. ,,Er zijn steeds meer ouderen die buiten actief willen zijn terwijl er weinig voorzieningen zijn”, zei Anco Fase.

Bij de plannen hoort ook het geschikt maken van het plasje dat als visvijver dient. De VVD wees erop dat de visvereniging op het eiland steeds meer in binnenwater vist omdat er op de Oosterschelde niet veel meer gevangen wordt. Zowel ABT als CDA stelden hun vraagtekens bij het voorstel. ,,Dit plan is hier nog nooit gepresenteerd. Waarom ligt dat hier op tafel?”, vroeg Petrina Geluk. De VVD wil het met de investering ook meer aandacht geven, zei Arjan Deurloo.

Meer berichten