Logo eendrachtbode.nl
Foto: Niels Priem heeft geen behoefte aan vakantie, maar heeft het prima naar zijn zin in Oud-Vossemeer. ,,Waar kun je beter zitten dan hier?”

Niels Priem: ‘We hebben er drie jaar over gedaan om het huis bewoonbaar te maken’

Niels Priem groeide op in Stavenisse en verhuisde later naar Tholen, maar woont nu met zijn gezin in een zelf verbouwde woning net buiten Oud-Vossemeer. Ze hebben het prima naar hun zin en genieten elke dag van de rust en de ruimte. Niels heeft een eigen bedrijf: Priem Montage.

Toen Niels verkering had met Carole Heestermans kwam hij natuurlijk veel op de ouderlijke boerderij van zijn vriendin aan de Leguitsedijk bij Oud-Vossemeer. Vlak bij de boerderij stond de kleine boerderij ‘De Juffrouw’. Die was van Cees Hommel en werd verhuurd aan Roggeband die in de kassen komkommers teelde. Roggeband stopte met zijn tuindersbedrijf en het boerderijtje met het omliggende land kwam te koop. Vader Heestermans had wel zin in de grond, maar het boerderijtje hoorde er natuurlijk ook bij. Van het een kwam het ander en Niels en Carole besloten de boerderij te kopen, terwijl de grond naar de vader van Carole ging. Rondom het huis werd echter meer dan genoeg ruimte overgelaten om een grote tuin aan te leggen.

Huis te krap

Allereerst moest het huis helemaal gerenoveerd worden. Gelukkig is Niels van kinds af aan iemand die altijd en heel graag met zijn handen bezig is en dus toog hij aan het werk. Hij hoefde het niet alleen te doen, want zowel de vader van Niels als de vader van Carole offerden al hun vrije tijd op om Niels met raad en daad terzijde te staan. ,,We hebben er samen drie jaar over gedaan om het huis bewoonbaar te maken en op onze trouwdag konden we er intrekken.” 

Toen er kinderen geboren werden, bleek het huisje echter te krap en opnieuw werden er bouwplannen gemaakt. Met dezelfde mensen werd er een flink stuk bijgebouwd in dezelfde stijl. Het was geen overbodige luxe, want inmiddels hebben Niels en Carole vier kinderen: Yanna (11), Levi (9), Benthe (7) en Coerd (3). Die hoeven zich nooit te vervelen, want de enorme tuin rondom het huis staat vol met speeltoestellen, kippen- en konijnenhokken en een zwembad. ,,We hebben alles bij de hand en wonen hier heerlijk en rustig.”

Lees meer in de Eendrachtbode van 16 juli 2020.

Meer berichten