Logo eendrachtbode.nl
Foto: Erik Scherpenisse (rechts) geeft suples op diverse locaties op Tholen.

Erik Scherpenisse: van festivaldirecteur tot sup-instructeur

Erik Scherpenisse, organisator van onder andere de festivals Bassrulers en Steenbergen Live, zat door corona zonder werk en gooide het roer om. Hij is nu hele dagen op het water om suplessen te geven. 

Hoewel hij nog maar een maand aan de gang is, worden de sup-lessen al goed geboekt. Erik: ,,Suppen is wereldwijd de meest groeiende watersport, al bleef het in Nederland een beetje achter. Nu zijn we dat aan het inhalen en zie je dat er steeds meer interesse voor is. Zeker nu, door het coronavirus, mensen niet op vakantie naar het buitenland gaan, zoeken ze iets bijzonders om te doen. Dan is suppen ideaal.”

Voor wie het niet weet: suppen is watersport, waarbij je op een surfplank staat en jezelf met een lange peddel voortbeweegt. De plank kwijtraken in het water is niet mogelijk, omdat deze met een koord vastzit aan je voet. 

Retrocamper

Erik pakte de zaken meteen goed aan. Hij volgde een opleiding tot sup-instructeur, verbouwde zijn retrocamper voor het vervoer en schafte vier extra surfboarden aan, zodat hij aan acht personen tegelijk kan lesgeven. ,,De eerste dagen heb ik vooral veel lesgegeven aan bekenden, om ervaring op te doen. Supervaring had ik al, leservaring nog niet. In de opstartfase was ik er zeven dagen per week mee bezig. Maar dat geeft niet, ik vind het heerlijk om te doen. Na een les stapt iedereen superhappy van het board af, dat is leuk.” 

Tholen is prachtig

Rijk wordt hij er niet van. ,,Dat hoeft ook niet. Ik heb commerciële economie en marketing gestudeerd, met een baan bij een baas zou ik waarschijnlijk meer verdienen. Maar ik kies liever voor een leuk leven en hier heb ik heel veel plezier in. Bovendien: Tholen is prachtig, maar ik vind dat er wel wat meer mag gebeuren. Daarom is het tof dat ik dit voor Tholen mag doen.” Hij vindt het vooral leuk de omgeving al suppend te verkennen. ,,Laatst was ik in Steenbergen aan het suppen. Nou dacht ik Steenbergen wel te kennen, maar vanaf het water zag ik ineens een superleuk nieuw stukje Steenbergen. Heel verrassend.”

https://www.2k-music.nl/catalinasup/

Meer berichten