Logo eendrachtbode.nl
Foto: Iman Rijnberg voor het Weeshuis

Iman Rijnberg werd verliefd op pand van dik 100 jaar oud

Iman Rijnberg en zijn vrouw Marleen waren nog maar net klaar met een enorme verbouwing, toen ze hoorden dat het Weeshuis in de Bierensstraat in Sint-Annaland te koop kwam. Een droom werd werkelijkheid: binnen een week was de koop voor elkaar. Iman is een geboren Setallander en zijn vrouw is sinds de koop van het Weeshuis niet meer weg te slaan uit Sint-Annaland.

In 2012 stierf de opa van Iman. Hij woonde in de Bierensstraat op nummer 25. Iman trok in het huis en verbouwde dit met familie en vrienden en later met Marleen helemaal van de grond af. Alleen de muren en het dak bleven staan. Eén binnenmuur en een authentieke vloer werden gespaard en de rest is allemaal opnieuw opgebouwd. Dit gebeurde allemaal in de stijl van het oude huis, dat stamt uit 1924. Ongeveer zes jaar was Iman er mee bezig, terwijl er intussen gewoon gewerkt en gestudeerd moest worden. Ook de tuin werd helemaal onder handen genomen en er werd een nieuwe schuur gezet. Het laatste onderdeel was de vloer van de overkapping.

Braderie

Net toen het laatste kinderkopje was gelegd, op vrijdag 10 augustus 2018, besloten Iman en Marleen naar de braderie te gaan. Vele vrienden waren er die avond ook bij, dus het werd een avondje ouderwets en gezellig feestvieren. ‘s Nachts gingen ze op weg naar hun pas gereedgekomen huis. En dan ineens zag Marleen het. Een kreet schalde door de Bierensstraat: ,,Iman, het Weeshuis staat te koop.” Beiden wisten niet wat ze zagen. Marleen had bij wijze van grap al vele keren gezegd dat als het Weeshuis te koop kwam, ze er onmiddellijk in wilde. Maar nu werd het ineens werkelijkheid. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 30 juli 2020.

Meer berichten