Logo eendrachtbode.nl
Foto: Isa werkt met veel plezier bij Shmaak.

Isa Bezemer wil later graag de horeca in

In ’Van wie bin jie d’r jin’ gaan we langs bij jonge Tholenaren en Sint Philipslanders die aan het begin van hun leven staan. Wat houdt ze bezig? Wat vinden ze belangrijk? Waar willen ze naar toe? Deze week: Isa Bezemer (14) uit Sint Philipsland.

Van wie bin jie d’r jin?

Mijn moeder is Jessica Goudzwaard, zij werkt op kantoor van een keukenbedrijf. Samen met mijn stiefvader wonen wij in Sint Philipsland en met mijn vader woon ik in Rotterdam, hij werkt als ZZP-er, maar ik weet niet precies wat hij doet. Administratie voor een containerbedrijf ofzo. Ik heb een broertje, een stiefbroer en stiefzus.

Kom je uit Sint Philipsland?

Nee, ik ben in Rotterdam geboren. Toen ik één was, verhuisden we naar Zwijndrecht en mijn ouders zijn gescheiden toen ik zes was. Toen ik negen was, zijn we in Sint Philipsland komen wonen. Dat was best even wennen. Ik zat in groep 6 en kwam van een grote school. Hier zaten er zeven kinderen in groep 6. Het duurde even voor ik me er thuis voelde, maar nu voel ik me er helemaal thuis.

Op welke school zit je?

Op het RGO in Middelharnis, volgend jaar ga ik naar de vierde. Het tweede jaar vond ik het moeilijkst: vakken als aardrijkskunde en geschiedenis, daar ben ik niet zo goed in. In het derde jaar had ik ook praktijkvakken in de richting ‘horeca’, dat vind ik een stuk leuker.

Wat wil je later worden?

Na de middelbare school wil ik graag naar de hotelschool in Bergen op Zoom. Wat ik later precies wil worden, weet in nog niet, maar wel iets in de horeca. Een eigen restaurant zou ik bijvoorbeeld heel leuk vinden. Als kind was ik al graag aan het bakken, en dat vind ik nog steeds leuk. En ik help mijn moeder vaak met koken.

Dan heb jij het perfecte bijbaantje…

,,Ja, dat klopt, ik werk in de bediening bij Grand Café Shmaak. Ik ga iedere keer met heel veel plezier naar mijn werk. We hebben ook een supergezellig team.

Lees meer in de Eendrachtbode van 30 juli 2020.

Meer berichten