Afbeelding
Foto: Jeremy deed de opleiding Special Forces Commando en behaalde de groene baret.

Sport is de rode draad in het leven van Jeremy Gierman uit Stavenisse

Sinds 2014 heeft Jeremy Gierman een sportmassagepraktijk achter zijn huis aan de Kerkstraat in Stavenisse. Als achtjarig jongetje kwam hij met zijn ouders in dit dorp terecht en het heeft hem alles gebracht wat hij belangrijk vond: vrouw, kinderen, werk en veel sport. Sport loopt als een rode draad door zijn hele leven.

Jeremy heeft van kinds af aan veel aan sport gedaan. Dat begon al in zijn geboorteplaats Dordrecht waar hij veel bezig was met voetbal en judo. Het eerste vooral omdat hij dat heel leuk vond en het tweede door de invloed van zijn vader die vroeger veel met de worstelsport bezig was. Eenmaal in Stavenisse ging Jeremy verder met voetbal, maar kwamen er tal van sporten bij: boksen, fitness, hardlopen, zwemmen, mountainbiken en racefietsen. Ook in zijn tijd bij de luchtmachtbrigade en de commando’s was hij hele dagen bezig met fysieke inspanningen. Dit zorgde er regelmatig voor dat hij te maken kreeg met blessures. ,,Ik kreeg steeds meer belangstelling voor de behandeling van blessures en wat daar allemaal bij kwam kijken.”

Sportmassage

Dit leidde er in 2014 toe dat Jeremy zich opgaf voor de cursus sportmassage bij de NGS (Nederlands Genootschap voor Sportmassage). Het was een pittige opleiding want voor de praktijk moest Jeremy telkens naar Leiderdorp. De theorie kon hij thuis doen. Het moest wel allemaal gebeuren naast zijn fulltime werk bij Graphic Packaging in Hoogerheide. Hij was dan ook erg blij dat hij slaagde en de trotse eigenaar werd van het zo begeerde diploma sportmassage, het enige diploma dat door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erkend wordt. Datzelfde jaar nog opende hij achter zijn huis in de Kerkstraat een sportmassagepraktijk.

Lees meer over Jeremy in de Eendrachtbode van 26 november.