Afbeelding
Foto: Marie Cecile was meteen weg van De Rampaerd.

Marie Cecile de Munck bouwde een slaapkamer in het bakhuis

Marie Cecile de Munck is een geboren Zeeuwse en woont sinds 2017 in de polder tussen Sint-Maartensdijk en Stavenisse met haar man en twee kinderen. Ze is helemaal verknocht aan haar authentieke huis en geniet dagelijks van de wijde ruimte en de vele dieren. Ze wil hier graag oud worden.

Voordat Marie Cecile met haar gezin naar Tholen kwam, woonde zij in Kortgene. In een mooi nieuwbouwhuis, maar Cecile had er nooit echt wat mee. Er hoefde niets aan te gebeuren en ze kon ze er haar hart en ziel niet in leggen. Alleen als dat gebeurt, is het echt je eigen huis, vindt Cecile. ,,In 2016 pakten we Funda erbij en trokken een cirkel van tien kilometer rondom Kortgene.” Omdat de cirkel ook dwars over het water ging, zagen ze een huis met twee hectare te koop staan aan de Tweede Dijk bij Sint-Maartensdijk. ,,Dat wordt niks,” zei haar man Edwin direct, ,,dan moet ik veel te ver naar mijn werk rijden me tde auto en daar heb ik een gloeiende hekel aan.” 

De Rampaerd

Marie Cecile haalde hem over om toch maar eens te gaan kijken. Tot haar verwondering zei haar man: ,,We gaan het helemaal niet afvinken. We kopen het.” Cecile was helemaal in de wolken. ,,Ik was gelijk weg van boerderij ‘De Rampaerd’. Het authentieke, de schitterende ligging en de volkomen vrijheid en ruimte spraken me zo aan dat ik er helemaal weg van was.” Het huis stond leeg en er moest een heleboel aan gebeuren. Daar zagen ze helemaal niet tegenop. Anderhalf jaar zijn ze bezig geweest voordat ze er introkken en toen was het nog lang niet klaar. In het bakhuis werd een slaapkamer en een badkamer gemaakt en de keuken moest natuurlijk ook te gebruiken zijn. 

Authentiek

Cecile houdt van authentiek en wil al het oude zo veel mogelijk in standhouden. Dat is overal te zien in en om de woning. Het is ook te zien in de dieren rondom en in de woning. De schapen zijn Drentse Heideschapen. Ze houden van soberheid en zijn uitstekend geschikt om dijken te begrazen. Ook haar kippen zijn bijzonder: Grote Kuifhoenders.

Lees meer in de Eendrachtbode van 6 mei 2021.