Afbeelding

Tholenaren halen met klim op Mont Ventoux ruim 10.000 euro op voor MS Fonds

Acht Tholenaren hebben maandag te voet of per fiets de ruim 1900 meter hoge Mont Ventoux beklommen en daarmee meer dan 10.000 euro opgehaald voor MS Fonds. ,,Je rijdt op doorzettingsvermogen”, zegt Simon Jansen uit Tholen. Klimmen tegen MS is een Nederlands evenement op een Franse berg, waar dit jaar bijna 500 mensen aan meededen.

,,Het was een bijzondere ervaring. Mooi om dat samen te doen”, vertelt Simon Jansen uit Tholen. Zijn vriendin Denise Heikoop is een van de twee naamgevers van de actie Klimmen voor Ria en Denise. ,,Denise heeft MS en zo kwamen we op het idee om eraan mee te doen. We hebben samen met Klimmen voor Ria uit Oud-Vossemeer een team gevormd.” 

Het afgelopen jaar is samen opgetrokken voor het organiseren van diverse activiteiten om geld op te halen. Bijvoorbeeld een quiz in de Vossenkuil. Ook werd voor een spinningmarathon samengewerkt met Stavoord6. Behalve Simon en Denise bedwongen Anton de Koning, Rachella Zwagemaker, Frank Hommel en Arwin van Pelt de Franse berg op de fiets. Kees en Karin Istha wandelden de Mont Ventoux op. Anja de Koning, Wendy van Pelt en Beau Houke fungeerden als bezemwagen.

Meer lezen? Neem dan een abonnement op de Eendrachtbode.