Afbeelding

Gemeente versoepelt norm voor verkeersdrukte Vossemeerse Molenweg

De gemeenteraad buigt zich over enkele weken over het bestemmingsplan dat de bouw van de kerk en de woonzorgvoorziening van de Schutse in de Molenweg in Oud-Vossemeer mogelijk maakt. De buurt heeft zorgen over verkeersdrukte. In een nieuwe verkeersanalyse is de norm verhoogd waardoor die ineens niet meer overschreden worden. Naar aanleiding van zienswijzen van omwonenden is de maximale bouwhoogte van de kerktoren en ook van het woongebouw verlaagd. 

De Gereformeerde Gemeente in Nederland in Oud-Vossemeer loopt er al langer tegenaan dat het erg druk is in de kerk. Leden blijven daarom soms zelfs thuis, zo valt te lezen in het bestemmingsplan. Daarnaast is het huidige kerkgebouw in de F.D. Rooseveltstraat slecht toegankelijk voor mindervaliden. De nieuwe kerk heeft 240 reguliere zitplaatsen en tien invalideplaatsen.

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal.