Bij het minibos konden mensen bij de natuurouders een quiz invullen.
Bij het minibos konden mensen bij de natuurouders een quiz invullen.

Winterloop in Sint-Annaland geslaagd, welk dorp volgt?

Honderden kinderen en volwassenen hebben donderdagavond in Sint-Annaland nog eens nader kennis gemaakt met de verschillende verenigingen en organisaties in hun dorp. Dit testevenement, de winterloop, van de werkgroep leefstijlakkoord is dáár in elk geval geslaagd. De bedoeling is om iets soortgelijks in andere dorpen te organiseren. 

De route van dik drie kilometer leidde de stoet, die in tweeën was gedeeld, over heel het dorp. Van de tennis en voetbalvereniging in de Bierensstraat en Dorpsweg, tot de gym in de Wellevaete en van de speeltuin tot aan de schiet- en ijsclub in de Koelhuisdreef. 

Politie

Onderweg kwamen ze bijvoorbeeld langs de fysiotherapeut in de Voorstraat, de Hervormde kerk of de wijkagenten die met een terreinwagen in politiekleuren op het parkeerterrein van de Jumbo stonden. De zwaailichten trokken de aandacht. 

Mooie reacties

,,We hadden een enorme opkomst en mooie reacties”, vertelt Janet Hakkeling. De directrice van de Casembrootschool is één van de leden van de werkgroep. ,,We zijn heel blij dat alle verenigingen hebben meegedaan.”

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 8 februari. 

Alleen abonnees kunnen alles lezen wat de Eendrachtbode te bieden heeft. Daarin lees je niet alleen al het nieuws van Tholen, maar ook de meest complete uit-agenda. Op papier of digitaal.