Afbeelding

Philipsdam weken dicht in de zomer door herinrichting naar 80 km-weg

Van 5 tot en met 25 juli 2024, en van 12 augustus tot en met 2 september 2024 werken de provincie en Rijkswaterstaat aan de Philipsdam (N257) en de Krammersluizen. Daardoor is de verbinding met Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee in die periode niet te gebruiken. 

De werkzaamheden aan de Philipsdam worden gecombineerd met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug. Door de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren zorgen we voor minder overlast voor het wegverkeer, schrijven de organisaties in een persbericht. 

De weg wordt heringericht met een maximum snelheid van 80 kilometer per uur en er vindt groot onderhoud plaats. Ook wordt er gelijktijdig een fietsoversteek aangepast en een rotonde aangelegd. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid. 

Hinder

De N257 over de Philipsdam wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het doorgaande wegverkeer. De parallelweg blijft open voor hulpdiensten, langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers. Autoverkeer wordt omgeleid via de N59 en A4, en vice versa. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. 

Binnen dit project wordt er op de Krammerbrug van maandag 8 tot en met vrijdag 19 juli een nieuwe slijtlaag aangebracht. In die periode is de brug gestremd. Hoge scheepvaart kan gedurende de werkzaamheden niet passeren, en moet daardoor omvaren. Langzaam verkeer, fietsers en bromfietsers kunnen de Krammerbrug tijdens deze werkzaamheden niet passeren. Gezien de ligging van de brug is er geen omleidingsroute beschikbaar. 

Samenwerking met Rijkswaterstaat

De werkzaamheden van de provincie aan de Philipsdam worden gecombineerd met werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de Krammerbrug. De Krammersluizen en de brug hierover zijn onderdeel van de Philipsdam. Op de Krammerbrug wordt de slijtlaag vervangen.