Het aanzien van Sint-Annaland verandert rond de haven: appartementencomplex Annahof met links de eengezinswoningen die al onder dak zijn.
Het aanzien van Sint-Annaland verandert rond de haven: appartementencomplex Annahof met links de eengezinswoningen die al onder dak zijn.

Spinnaker wordt hoofdontsluiting nieuwe woonwijk Suzannapolder

Vorstverlet hebben de bouwvakkers niet gehad, zodat de nieuwe woonwijk Suzannapolder in Sint-Annaland goed opschiet. Alleen de royale hoeveelheid regen speelt de bouwers parten. Het vervolg van de kleine Suzannapolder wordt inmiddels bouwrijp gemaakt. Steeds duidelijker wordt, hoe drastisch het aanzicht van de Sint-Annalandse havenomgeving verandert.

De verhuur van de huurwoningen loopt volgens Ko Droogendijk van Stadlander volgens verwachting, de verkoop van de koopwoningen gaat voor wat de eengezinswoningen naar wens, maar de appartementen gaan mondjesmaat weg. ,,We hebben er nu vier van de acht verkocht'', meldt Henk Sturris van Leunis makelaars. Het project Suzannaland heeft nog drie in aanbouw zijnde grondgebonden huizen  te koop, de andere zeven zijn al verkocht. De vier appartementen zijn allemaal aan oudere Tholenaren verkocht, vanwie twee Sint-Annalanders. De eengezinswoningen aan jongeren, vanwie het overgrote deel nu al in Sint-Annaland woont.

Oktober vol

In het appartementencomplex Annahof is het grootste deel voor de verhuur bestemd en daarvan zijn er nog zes niet verhuurd. ,,Dat zijn sociaal-plus-woningen'', legt Ko Droogendijk uit. ,,Daarvoor is geen huurtoeslag, zodat er mensen in mogen die net boven het sociaal minimum inkomen zitten. De huur zit boven de 710 euro per maand. Kandidaten zijn er genoeg, maar de toewijzingsregels zijn strak omdat het rijk de huurtoeslag wil terugdringen. Scheefwonen – met een betrekkelijk hoog inkomen in een goedkoop huurhuis wonen – mag niet meer. Toewijzing van die laatste zes huurwoningen is een kwestie van tijd. In oktober, wanneer de appartementen klaar zijn, zit alles vol'', voorspelt Ko Droogendijk.