Louis Weterings uit Oud-Vossemeer kreeg zijn lintje als eerste in de Buutengaets in Sint-Annaland.
Louis Weterings uit Oud-Vossemeer kreeg zijn lintje als eerste in de Buutengaets in Sint-Annaland.

Deze zeven Tholenaren hebben vandaag een lintje gekregen

Zeven inwoners van de gemeente Tholen, zes mannen en één vrouw, hebben 26 april een koninklijke onderscheiding ontvangen van burgemeester Marleen Sijbers. Ze zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Peter van Sprundel (67) uit Sint-Maartensdijk heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn vrijwillige inspanningen voor onder andere de stichting Evenementen Comité Smalstad, mantelzorgondersteuning, VvE Maartenshof, Vluchtelingenhulp Tholen en het zorgloket. 

Louis Weterings (73) uit Oud-Vossemeer is gedecoreerd omdat hij sinds 1977 actief is voor de Watersportvereniging in Sint-Annaland. Ook treedt hij op als adviseur voor allerlei mensen.

Jan van de Velde (78) uit Tholen kreeg de onderscheiding vanwege zijn inzet als vrijwilliger bij SVRZ Ten Anker.

Kees Vermeulen (77) uit Sint-Maartensdijk is gedecoreerd voor onder andere zijn lange staat van dienst als vrijwilliger en vicevoorzitter van Muziekvereniging Euterpe en zijn lidmaatschap van de vrijwillige brandweer in Tholen.

Katie van Winkelen-van Vossen (64) uit Sint-Annaland heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar inspanningen voor onder andere fanfare Accelerando, middenstandsvereniging Activa, als organiste bij de Hervormde Gemeente en mantelzorgondersteuning.

Sander Westdorp (62) uit Sint-Annaland heeft het lintje opgespeld gekregen voor zijn vrijwilligerswerk voor onder meer voetbalvereniging WHS, Anna Zorgt en allerlei projectteams voor bijzondere activiteiten of evenementen in zijn woonplaats.

Floris Langendam (74) uit Poortvliet is beloond voor onder meer zijn vrijwilligerswerk voor Omroep Tholen, De Meestoof en Tholen Sterk. Verder is hij in 1985 medeoprichter geweest van Personeelsvereniging De Alliantie, onderdeel van Allianz Nederland en is daar nog steeds bij betrokken. 

Kees Vermeulen uit Sint-Maartensdijk kreeg zijn lintje in Maartenshof.
Katie van Winkelen-Van Vossen kreeg het lintje opgespeld in haar boekhandel in Sint-Annaland.
Jan van de Velde uit Tholen ontving zijn lintje in Ten Anker, waar hij vrijwilliger is.
Setallander Sander Westdorp kreeg in Heerlijckheid Havenzicht zijn koninklijke onderscheiding.
Poortvlietenaar Floris Langendam dacht dat hij in Meulvliet voor Omroep Tholen filmopnames moest maken, maar daar bleek dat hijzelf het nieuwsonderwerp was.
Smerdiekenaar Peter van Sprundel was zelf eerst naar de uitreiking van het lintje van Kees Vermeulen geweest, toen hij naar Haestinge werd gelokt.