Afbeelding

’Er stonden twee grote kerels naast mijn bed’

,,Opeens stonden er twee grote kerels bij mijn bed'', zegt Anton Gelok. De tachtigjarige inwoner van Oud-Vossemeer is zaterdagmorgen vroeg overvallen in zijn huis in de Molenstraat. Hij werd vastgebonden, waarna de woning is doorzocht. De mannen namen een mobiele telefoon en een bankpas mee.

Via een keukenraam aan de achterkant van de woning moeten de mannen rond een uur of vier binnen zijn gekomen. Ze zijn naar de slaapkamer gegaan en hebben Gelok daar vastgebonden op een stoel, vertelt hij. Vervolgens is de woning doorzocht. ,,Ze wilden de sleutel van de kluis, maar die ben ik al meer dan een jaar kwijt. Er zit niet veel van waarde in.''

Spraken goed Nederlands

De,onbekende, indringers waren volgens hem in het zwart gekleed, blank en spraken goed Nederlands. ,,Ze hebben een paar kasten opengemaakt en alles op de grond gegooid.'' Volgens hem zijn de mannen hooguit een half uur, drie kwartier in huis geweest. Ze vertrokken met zijn telefoon en bankpas. De danig geschrokken Gelok – die alleen woont – wist, vastgebonden, in een andere kamer te komen waar een schaar lag. Nadat hij zich met behulp daarvan had bevrijd, waarschuwde hij de politie. Dat was rond vijf over vijf in de ochtend. ,,Ze hebben meteen gezorgd dat mijn bankpas werd geblokkeerd.'' De Vossemeerder leek de schrik vrij snel te boven te zijn. 's Middags deed hij zijn verhaal voor de camera van het televisieprogramma Hart van Nederland.

Lees het hele verhaal met Anton Gelok in de Eendrachtbode van 20 april.