Afbeelding

Thoolse voorstraten in tentoonstelling

Vanaf vandaag (zaterdag 8 april) is in het A.M. de Jongmuseum in Nieuw- Vossemeer de tentoonstelling Voorstraatdorpen te zien. Elf dorpen doen mee, waaronder vier dorpen van Tholen en Sint Philipsland. De tentoonstelling is ter gelegenheid van het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer. 

In de tentoonstelling Voorstraatdorpen wordt ingezoomd op de geschiedenis en het erfgoed van elf dorpen uit de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden en de polders van West- Brabant. Het zijn de volgende plaatsen: Sint-Annaland, Stavenisse, Oud- Vossemeer, Bruinisse, Numansdorp, Klundert, Fijnaart, Oude-Tonge, Middelharnis, Sint Philipsland en Nieuw-Vossemeer. De bezoekers zullen ontdekken, dat de deelnemende dorpen opvallend veel overeenkomsten hebben, maar dat er ook opvallende verschillen zijn.

Tot 30 september 

De tentoonstelling Voorstraatdorpen is van 8 april tot en met 30 september 2017 te bezichtigen in het A.M. de Jongmuseum, Voorstraat 29 in Nieuw-Vossemeer. Op zaterdag is het museum van 13.30 tot 16.30 uur geopend. Op andere dagen alleen op afspraak.

Op de foto de Voorstraat in Stavenisse.