Afbeelding

Daniël Bal uit Tholen deelt podium met bekende artiesten

De 20-jarige Daniël Bal uit Tholen is een geboren entertainer. Hij trad met niemand minder dan Dries Roelvink op tijdens het Okthoberfest en mag tijdens de Havendagen in Tholen op hetzelfde podium staan als O'G3NE. ,,Er zijn weinig stadjes en dorpen met een café in de buurt waar ik niet opgetreden heb", vertelt hij.

Daniël zingt uitsluitend muziek van Nederlandse artiesten en is groot fan van vele volkszangers: André Hazes junior, Tino Martin en Dries Roelvink zijn enkele van zijn idolen. Met Roelvink mocht hij zelfs een podium delen tijdens het Okthoberfest. ,,Normaal ben ik nooit zenuwachtig, geef me een microfoon en ik zie het wel gewoon. Maar toen was ik voor het eerst echt heel erg nerveus en vergat ik de tekst. Uiteindelijk ging het super goed."

Volkszangeropleiding

Een carrière als zanger lijkt hem heel leuk, maar hij betwijfelt of dat gaat gebeuren. ,,Ik zing graag. Het klinkt misschien niet altijd even zuiver, maar ik doe het voornamelijk om te entertainen. De showbusiness lijkt me hartstikke leuk om in te werken. Het is heel anders dan waar ik voor studeer. Blijkbaar bestaat er een volkszangeropleiding in Arnhem. Ik vraag me af of dat goed gaat lopen, ik zie het zelf niet zitten."

Snollebollekes leuker

Tijdens de Havendagen in Tholen op 1 en 2 juni mag hij zich uitleven op hetzelfde podium als waar O'G3NE optreedt. Nogal een grote naam in Nederland, maar hij blijft er zelf erg nuchter onder. ,,Met het Eurovisiesongfestival heb ik natuurlijk naar ze gekeken en ze zeker aangemoedigd, maar hun muziek is niet mijn ding. Dan vind ik de Snollebollekes zelfs leuker, dat is net wat gezelliger. Maar dat ik gevraagd ben, vind ik natuurlijk wel leuk. Het is een vette line-up om tussen te mogen staan. Nerveus ben ik niet. Het is pas in juni, ik laat het allemaal op me afkomen en zie het tegen die tijd wel."

Lees het hele verhaal met Daniël in de Eendrachtbode van 30 november.