Logo eendrachtbode.nl

’Eindelijk’ een Thoolse stichting Samen Doen

Vier inwoners van de gemeente Tholen vormen het bestuur van een nieuwe stichting Samen Doen Tholen. Zij zullen alle activiteiten die bij het gelijknamige spaarpuntensysteem horen in goede banen leiden. Daarmee willen de deelnemers Samen Doen een lokaal gezicht geven, meer bekendheid en zo een grotere kans op succes.

De vier bestuursleden kunnen samen de breedte van de Thoolse samenleving en zijn verschillende mensen aanspreken. Dat was dan ook de gedachte toen de gemeente hen bij elkaar bracht. Oud-PvdA-wethouder Jan Oudesluijs uit Sint-Maartensdijk is voorzitter, SGP-secretaris Martien van Dijke uit Sint-Annaland penningmeester, voetbalbestuurder en vrijwilliger Theo Gorissen uit Sint Philipsland is secretaris en oud-Stadlander medewerker Wim Snoep algemeen bestuurslid. De in Sint-Annaland geboren Snoep woont al weer jaren in Sint Philipsland en werkte mee aan het Buurtsparen. Eén van de voorlopers van Samen Doen.

Het systeem werkt als volgt: met een pasje krijg je bij een aankoop bij deelnemende winkeliers spaarpunten. Daarmee kun je nieuwe aankopen doen, maar ze kunnen ook kiezen om die spaarpunten te doneren aan een vereniging. Je kan zelfs je buurjongen belonen met punten omdat hij bijvoorbeeld iedere week de afvalbakken buiten zet. De Schutse in Sint-Annaland zet het in om mantelzorgers te belonen. Het systeem kan zich momenteel door een gebrek aan deelnemende winkeliers nog niet bedruipen, maar daar moet dus verandering in komen.

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 3 mei. 

Meer berichten