Logo eendrachtbode.nl

Dig van Gorsel-Duine blaast 100 kaarsjes uit

Dig van Gorsel – Duine heeft zondag de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt. Zaterdag viert ze het met familie en kennissen in het zaaltje van Buitenhof in Tholen. Hoewel ze daar al wat jaren woont, blijft ze een echte Vossemeerse.

Dingena Duine werd 27 mei 1918 geboren in de Molenstraat in Oud-Vossemeer. ,,Mijn naam heb ik nooit mooi gevonden", zegt ze een dag na haar verjaardag. Dig komt uit een gezin van zes kinderen en is de enige die nog leeft. Haar broer Henk Duine is kapper in Sint-Maartensdijk geweest. Haar moeder Rika Aarnoudse verloor ze al op jonge leeftijd. Rika was toen nog maar 45 jaar.

Al snel ging Dig op zaterdag helpen bij het winkeltje van opoe Dingena. ,,Daar pikte ik wel eens een koekje." Toen zat de inmiddels honderdjarige op de School met de Bijbel. Als tiener ging ze werken bij veehouder Van de Vaate. Ze molk twee keer per dag vijf koeien. 's Ochtends en 's avonds. Daar had ze een favoriete koe: Starre. Het dier luisterde goed en ging op commando van Dig in het gareel. ,,Starre, denk erom", dat zei ze tegen de koe. ,,Die luisterde goed."

Meer berichten