Logo eendrachtbode.nl

'Badpersoneel trad adequaat op bij incidenten zwembaden'

De gemeente vindt dat het personeel van de zwembaden in Tholen en Sint-Maartensdijk goed heeft gehandeld bij vier recente incidenten in het bad. ,,Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, maar er is door het personeel adequaat opgetreden", zegt een woordvoerder. 

Sinds de opening van Haestinge (27 april) en De Spetter (17 mei) moest in beide zwembaden het zwembadpersoneel al twee keer een zwemmer uit het water redden. Op het facebookbericht van deze krant waarin de reddingsactie van Olga van Vossen staat, reageren moeders uit Sint-Maartensdijk geschokt. Ze laten hun kinderen niet meer alleen naar het zwembad gaan.

,,Het vertrouwen is volledig weg", zegt Lenie Zuidwegt. Vier incidenten is een verhoogd aantal in vergelijking met voorgaande jaren, vertelt een woordvoerder van de gemeente. ,,De veiligheid in en rondom het zwembad heeft de hoogste prioriteit, zodat inwoners veilig kunnen recreëren. Het personeel wordt daarom ook intensief opgeleid en getraind. Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, maar bij de incidenten is door het personeel adequaat opgetreden, ook bij het incident van afgelopen woensdag."

Meer berichten