Afbeelding

Job en Elise Schot wonen Onder de Zeedijk bij Strijenham

De familie Schot is één van de weinige jonge gezinnen die in Strijenham woont. Drie jaar geleden verhuisden ze vanuit Tholen naar het buurtschap. Ze wilden graag meer ruimte en kochten juist een piepklein huisje. Job en Elise gaan daarom binnenkort een nieuwe woning laten bouwen op dezelfde plek.

vrij rustig. Buiten waait de wind van zee. ,,De bomen maken veel leven. In de winter hoor je de golven soms op de dijken klotsen. Als het echt hard waait dan zit het zout aan de ramen. Een keer zat er zelfs zeewier op de ruiten", vertelt Elise. De kinderen spelen buiten. Ze hebben er drie: Job is vernoemd naar zijn vader, opa en overgrootvader. Hij is met acht jaar de oudste.

Kleine wereld 

Dan komen Hannah (6) en Sem die in september 4 jaar oud wordt. Bij hen ravotten twee andere kinderen mee. Ze zijn van de familie Van Houdt die even verderop woont. Ze hebben er een goede band mee. De families wisselen het vervoer naar de basisschool in Tholen af. Alle kinderen zitten namelijk op de Eben-Haëzer. Al tien jaar geleden gingen Job en Elise in Tholen woonden, daar komt Job vandaan. Hij is de zoon van de Job Schot die zich ook actief in het openbaar hard maakt voor de belangen van vissers en haalde daarmee landelijke, regionale en lokale media. Elise komt uit Bruinisse. Ze kennen elkaar ook via de visserij. Haar broer werkte bij een oom van Job. ,,Het is een kleine wereld", zegt ze.

Lees verder in de Eendrachtbode van 16 augustus. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding