Logo eendrachtbode.nl

’De eerste stap naar binding tussen de culturen hier is gezet’

De Kotterstraat in Tholen mocht wel eens positief in het nieuws komen, vonden de bewoners. Daarom kwamen ze zaterdag samen omdat het Nationale Burendag was. ,,Beter een goede buur dan een verre vriend", vindt organisator Leida de Feijter.

Het regende zaterdagmiddag, maar dat mocht de pret niet drukken. In eerste instantie zou de bijeenkomst plaatsvinden op het plein in de Kotterstraat, maar uiteindelijk belandde het gezelschap onder een overkapping van een van de huizen. De organisator had gehoopt op een grotere opkomst. Volgens de buurtbewoners telt de Kotterstraat zo'n zestig huizen. In totaal kwamen er dertig mensen. ,,Onze tactiek was om eerst twee keer aan te bellen om te proberen de flyer persoonlijk te geven. Deden ze twee keer niet open, dan ging hij pas door de brievenbus. We hoopten dat er op deze manier zoveel mogelijk mensen zouden komen", legt Leida uit.

Pannenkoeken

,,We hebben wel eens een barbecue gehouden. Dit keer kozen we expres voor een koffietafel, zodat we verschillende culturen konden mengen. Een barbecue is iets moeilijker, omdat sommige mensen in de straat halal eten", legt Leida uit. ,,Maar als we een barbecue geven in de toekomst, eten we gewoon allemaal halal." Dick van de Breevaart vindt de bijeenkomst enorm geslaagd. ,,Ik ben ook blij dat er Marokkaanse buurtbewoners kwamen. De eerste stap is gezet naar binding tussen de verschillende culturen hier. Je moet niet in grote stappen denken, maar in kleine stapjes."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 27 september. 

Meer berichten