Logo eendrachtbode.nl

Twee Poortvlietenaren opgepakt met drugsafval

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen uit Poortvliet aangehouden die in een gestolen bestelbus reden met daarin waarschijnlijk restanten van drugsafval. De agenten die de bus ingingen werden later onwel. Of zij iets te maken hebben met de recente drugsafvaldumpingen moet nog blijken. 

Op de Nieuwe Postweg in Tholen konden de agenten de bestelauto aan de kant van de weg zetten. Ze roken bij de bus een chemische lucht en zagen dat er vloeistof uit de achterzijde van de bus lekte, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Na onderzoek en metingen werd de laadruimte van de bestelbus geopend. Op de laadvloer troffen ze resten van een vloeistof aan, mogelijk afkomstig van een eerdere drugsdumping. De bus bleek bovendien begin dit jaar in Arnhem gestolen te zijn en te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De twee inzittenden van de bus zijn aangehouden. Het gaat twee inwoners van Poortvliet van 32 en 20 jaar oud. Ze worden vandaag verhoord. 

De afgelopen weken is er verschillende keren drugs gedumpt in de polders op Tholen. Of de opgepakte mannen daar verantwoordelijk voor zijn, moet nog blijken. 

Onwel

De agenten die betrokken waren bij de melding, geven later in de nacht van woensdag op donderdag aan dat ze zich niet lekker voelden. Mogelijk zijn hun klachten veroorzaakt door de chemische lucht die in hun kleding/schoenen is gaan zitten. De politiemensen zijn op het politiebureau nagekeken door ambulancepersoneel. 

Drugsafval erg gevaarlijk en schadelijk

De politie waarschuwt voor de gevaren van afval van chemisch geproduceerde drugs. 

Meer berichten