Logo eendrachtbode.nl

Joke Fröberg schrijft boek over verlies van haar man

Joke Fröberg uit Scherpenisse heeft een boek geschreven over het ziektebed en overlijden van haar man Ewout van Beusekom en wat dat met haar gezin deed. De Vikingverslagen is een verzameling van brieven die ze schreef aan familie en vrienden. ,,Het is ook een manifest om de wereld te bewijzen dat twee grote liefdes naast elkaar kunnen bestaan."

De Viking Verslagen is een verzameling aan brieven en e-mails van Joke aan familie en vrienden waarin ze hen op de hoogte houdt van Ewouts toestand, maar vooral van het proces dat ze als gezin doormaken.

Het boek begint als ze schrijft dat de diagnose alvleesklierkanker is vastgesteld en eindigt enkele maanden na zijn overlijden vier maanden later in februari 2015. ,,Ze hadden hem maar dertig dagen gegeven", vertelt Joke. Met vereende krachten wist ze op enig moment haar man, toen al zwaar ziek, te behoeden voor een spoedopname in het ziekenhuis in Leuven zodat ze Kerstmis als gezin voor de laatste keer samen thuis konden vieren. ,,Elke mooie herinneringen is er één. Aan deze Kerst denken we elk jaar met een glimlach en een traan terug."

Lees het hele verhaal in de Eendrachtbode van 18 oktober. 

Meer berichten