Logo eendrachtbode.nl

Snoeien bij de natuurwerkdag

Aanstaande zaterdag, 3 november, staat de natuurwerkdag op het programma. Wie graag buiten de handen uit de mouwen steekt, kan zich voor twee klussen aanmelden. Bij het Diepe Gat bij Stavenisse moeten er wilgen geknot worden. Bij het dorpsbos bij Sint-Maartensdijk dient de bosrand gesnoeid te worden.

Aanmelden voor deze klussen kan bij via de website van natuurwerkdag. nl. In Stavenisse is maximaal plek voor vijftien volwassenen. Er waren dinsdag nog elf plekken over. Bij Sint-Maartensdijk was nog plek voor meer mensen. Daar kan ook een grotere groep aan de slag. Wilgen knotten bij het Diepe Gat bij Stavenisse is één van de langlopende natuurwerkdagactiviteiten. Het Diepe Gat is de weel tussen Stavenisse en Sint-Annaland. Een weel is plasje dat is ontstaan bij een dijkdoorbraak. Om de weel staan wilgen die geknot moeten worden. Voor gereedschap wordt gezorgd. De activiteit duurt van negen tot twaalf uur. Koffie, thee en eten moet men zelf meenemen.

Bomen zagen

Het snoeien van de bosrand van het dorpsbos bij Sint-Maartensdijk is ook alleen 's ochtends. Het Muijebos ligt net buiten het dorp. Wie uit Smerdiek richting camping de Muie gaat, komt het vanzelf aan de linkerkant tegen. De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van struiken aan de zuidkant van het bos. Als er veel mensen zijn, kunnen er nog bomen omgezaagd worden. De activiteit is geschikt voor kinderen.

Meer berichten