Afbeelding

’Het is leuk dat de jeugd in Poortvliet blijft plakken’

Voor zijn baan als area sales manager zit Danny Vroegop  (49) uit Poortvliet wekelijks in het buitenland. Hoewel hij graag reist, zou de geboren Setallander, Tholen niet snel verlaten. ,,Ik woon er al meer dan twintig jaar niet meer, maar als ik op mijn geboortedorp kom, herkent iedereen me nog.

Tot hij trouwde, woonde Danny altijd met veel plezier in Sint-Annaland. Hij werd er geboren en groeide er op met een jongere en een oudere broer. Hij woonde de eerste acht jaar van zijn leven in de Crooswijck. ,,Ik kon dus lopend naar de Casembrootschool. Ik speelde veel buiten, op het terrein van de school, en toen ik een jaar of vier was ging ik veel naar het voetbalveld", vertelt hij.

Profclubs

Na de basisschool koos hij voor havo/vwo aan het Moller. ,,Ik begon in eerste instantie op vwo, maar ben vertrokken met een havodiploma. Ik voetbalde veel en besteedde daardoor te weinig tijd aan school. De eerste vier jaar ging het best goed, maar in mijn laatste jaar ging ik naar de havo", vertelt Danny. Toen hij in het derde jaar van het vwo zat, kreeg hij de kans om voor profclubs te voetballen. ,,Ik heb er bewust voor gekozen om dat niet te doen, omdat ik eerst mijn school wilde afmaken. Toen ik in het vijfde jaar zat, ging ik voetballen bij de hoofdklasse van Halsteren. Dat ging heel goed."

Wat hij na de middelbare school wilde gaan doen, wist hij nog niet. ,,Het leren was ik wel een beetje zat, dus ik ging in militaire dienst. Ik heb zes maanden een opleiding gedaan in Ede en daarna heb ik acht maanden in Scheveningen gezeten. Achteraf gezien was het best een leuke periode. Toentertijd zat ik met de reisafstand. Toen ik naar Scheveningen ging had ik zelf een autootje, maar elke dag twee uur reizen voor dienst vond ik maar niks, dus ik ben intern gebleven."

Lees het hele verhaal met Danny Vroegop in de Eendrachtbode van 6 december.