Logo eendrachtbode.nl

'Ik dacht eerst dat de zorg niks voor mij was'

Velen kennen Lenie van der Jagt (55) uit Sint-Annaland van haar werk uit de horeca. Enkele jaren geleden maakte ze een switch naar de zorg. ,,Het is zulk dankbaar werk. Je krijgt waardering en een stukje liefde wanneer je voor mensen zorgt."

Na vele jaren in de horeca gewerkt te hebben, gooide ze het over een compleet andere boeg. Lenie ging de zorg in. ,,Iemand zei tegen me dat ze niet begrepen waarom ik niet bij de Schutse ging solliciteren. Ik was altijd bezig met mensen. In de Wellevaete zorgde ik ook voor anderen, maar in de Schutse was dat natuurlijk heel anders. Het was niks voor mij, dacht ik. En toch deed ik het. Ik had geen vacature gezien, heb gewoon gesolliciteerd. Er veranderde veel binnen De Schutse toen. Er kwamen huiskamers bij, dus ze konden wel een extra paar handen gebruiken. Ik ging op gesprek en werd gelijk aangenomen als zorgassistente."

Meer dan zes jaar werkt ze met veel plezier in de zorg. Haar taken zijn erg divers. ,,Als ik 's ochtends kom, voorzie ik de mensen van eten. Toch nog een beetje horeca achtig", lacht ze. ,,Daarna help ik met wassen en aankleden en verschoon ik de bedden. Ik spring in waar nodig, ben een manusje-vanalles. In principe werk ik altijd 's ochtends en 's avonds. 's Avonds zorg ik weer voor koffie en thee en help ik met het klaarmaken voor de nacht. Mijn werk is heel divers, geen enkele dag is hetzelfde. De gebroken diensten vind ik ook niet vervelend. Ik kan naar mijn werk fietsen en overdag ben ik gewoon thuis, heerlijk vind ik dat."

Lees het hele verhaal met Lenie in de Eendrachtbode van 4 januari. 

Meer berichten