Logo eendrachtbode.nl

Bustoer langs Thoolse kroegen was 'supervet'

Ruim zestig dames en heren hebben zaterdag met een feestbus een Thoolse kroegentocht gehouden. Om kwart voor twee vertrokken ze in Tholen stad en 's avonds kwamen ze daar rond half twaalf weer aan. ,,Het was super vet", zegt Michael Overbeeke uit Sint-Annaland.

Barry de Jong, Cynthia Machielse en Vincent van der Male hadden het idee al jaren geleden. ,,Toen kreeg Cynthia een kind. Het was beter om er dus even mee te wachten", vertelt Vincent. ,,Vorig jaar hebben we een paar keer bij elkaar gezeten om alles te regelen." Ze nodigden allemaal vrienden uit en kwamen al snel aan veel enthousiastelingen.

De jonge mensen reizen gerust het hele land door voor festivals en clubs, maar kozen ervoor een hele dag op het eigen eiland te feesten. De groep van 62 twintigers en dertigers ging met een harmonicabus vijf kernen af. Tussendoor was er ook nog genoeg mogelijkheid om af te zakken: in de bus zat een bar, licht en geluid en zelfs een mannen en vrouwen toilet. Doordat de bus zo groot was konden ze niet ieder café tot aan de deur bereiken.

Kindercarnaval

De reis begon kwart voor twee 's middags bij Hart van Tholen. Daarna ging de reis naar café de Hoop in Oud- Vossemeer. ,,Daar werd het kindercarnaval gevierd. We hebben dus gelijk wat cultuur kunnen snuiven", zegt Vincent. Het tweede adres was 't Centrum in Poortvliet. DJ Jhonny Goudzwaard stond daar al eind van de middag om voor muziek te zorgen. Het feest ging verder in De Kleine aan de haven van Stavenisse.

De feestgangers hadden hun komst bij alle café's aangekondigd zodat de uitbaters zich konden voorbereiden op het grote gezelschap. Vanuit Stavenisse reed de bus met passagiers naar Sint- Maartensdijk voor een stop bij Sanny's. In het café van Bistro 't Baeken in Sint-Annaland had Barry zijn dj-set al klaargezet om de rit af te sluiten. Voor wie er toen nog geen genoeg van had, was er de eindhalte bij Hof van Holland, maar de meesten dropen toen wel af. ,,Er zijn er een paar zelfs al in Sint-Maartensdijk afgehaakt. Er zijn verder gelukkig geen gekke dingen gebeurd", vertelt Vincent. ,,Het was gezellig."

Herhaling

De groep bestond voornamelijk uit Tholenaren. Verder was er een handjevol uit Sint-Annaland en ook enkele Bergenaren. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze een café in Stavenisse of Oud-Vossemeer van binnen zagen. ,,Het was super vet", zegt Michael Overbeeke uit Sint-Annaland. ,,Zeker voor herhaling vatbaar."

Meer berichten