Logo eendrachtbode.nl
Veel tegenstanders in de raadszaal van donderdag.
Veel tegenstanders in de raadszaal van donderdag.

Haestinge wordt gerenoveerd, voorlopig geen zonneparken

Zwembad Haestinge in Sint-Maartensdijk wordt definitief gerenoveerd en er komen op Tholen voorlopig geen grote zonneparken. Dat was de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond. De vele belangstellenden op de publieke tribune waren daarmee content.

Veel Smerdiekenaren waren er vanwege het zwembad. Haestinge wordt na het zwemseizoen 2020 sober gerenoveerd voor ongeveer anderhalf miljoen. De SGP had grote moeite met de financiële gevolgen en stemde daarom voor renovatie, maar tegen het amendement van onder andere ABT en CU om nu al definitief geld vrij te maken voor de renovatie. Alleen SGP en VVD stemden daartegen, dus bleef een meerderheid over.

Ceresweg 

Ook bezochten veel tegenstanders van wind- en zonneparken, onder andere uit de Thoolse Schakerloopolder en de Smerdiekse Noordpolder, de vergadering. Er komt geen tweede zonnepark in de Ceresweg bij Tholen.

Paaseitjes

De aanhangers van stichting Vijf is genoeg, die tegen nieuwe windmolens in de Noordpolder zijn, kunnen alleen nog niet de slingers ophangen. Hoewel de raad een oude duurzame beleidsnotitie heeft ingetrokken, is de komst van de nieuwe molens nog niet van tafel. ,,We hebben wel het idee dat er naar ons geluisterd wordt", zei Arie van Vossen van de stichting na afloop. Hij deelde de raadsleden, collegeleden en ambtenaren voor de vergadering paaseitjes uit. Veel wijsheid en sterkte toegewenst, stond er op het bijgaande kaartje. 

Meer over de raadsvergadering van donderdag in de krant van 11 april. 

Meer berichten