Logo eendrachtbode.nl
v.l.n.r. Jirsca Vroegop, Amber van der Werff, Yara Manneke en Jens van Gennip.
v.l.n.r. Jirsca Vroegop, Amber van der Werff, Yara Manneke en Jens van Gennip.

Thoolse blazers winnen bekers op Zeeuws concours

Diverse Thoolse muzikanten hebben zaterdag meegedaan aan het Zeeuws solistenconcours in de Wellevaete in Sint-Annaland. De hoogste noteringen waren voor het duo Imanda van Vossen/ Jirsca Vroegop, Martijn Hage en Yara Manneke.

Manneke zit bij muziekvereniging Euterpe uit Sint-Maartensdijk. Zij won met 87 punten de beker bij de jeugddivisie voor haar optreden met de bugel. Ze was één van de vier Euterpeleden die meededen. Verder waren dat ook Amber van der Werff met 88 punten in de tweede divisie en Jens van Gennip met 80 punten in de vijfde divisie.

Jirsca Vroegop had een dubbelrol. De bugelspeelster is lid van Euterpe en fanfare Accelerando. Samen met Imanda van Vossen van Accelerando oogstte ze veel waardering bij de jury. Het optreden was goed voor 89 punten in de eerste divisie. Dat werd beloond met een beker.

Een erebokaal was er ook voor slagwerker Martijn Hage. Hij behaalde op kleine trom in de tweede divisie 90 punten. De hoogste score van alle slagwerkers. De passie en het talent voor muziek zit bij Martijn in de familie. Zijn zus Chantal scoorde ook wederom hoog op het concours in de Wellevaete. Zij had 87 punten voor aar spel op altsax in de eerste divisie.

Meer in de Eendrachtbode van donderdag 11 april. 

Meer berichten