Logo eendrachtbode.nl

Jeugd voetbalt met zicht op Oosterschelde

Twaalf teams deden woensdag mee aan het straatvoetbaltoernooi van het jeugd- en jongerenwerk van de gemeente. Het was gepland op het parkeerterrein op de Haven in Sint-Maartensdijk, maar vond plaats op het parkeerterrein bij de Zeester in Scherpenisse.

,,Wij waren te laat met het aanvragen van een wegsleepvergunning,'' zegt jongerenwerkster Naomi van Mierlo. ,,We willen graag snel iets organiseren en dan is het aanvragen van zo'n regeling op korte termijn niet mogelijk. Gelukkig konden we hier terecht. Dit terrein is van de Zeester zelf. Daar is geen wegsleepregeling voor nodig.'' Aan de rand van het terrein, tegen de dijk is een met borden omheind speelveld gemaakt. Daarbinnen vindt de strijd plaats. Voor het ochtendprogramma staan zes wedstrijden op het programma voor kinderen van acht tot tien jaar. 's Middags komen de kinderen van elf en twaalf jaar aan de beurt. Elk potje duurt acht minuten. De teams konden zich zelf aanmelden. Ouders en grootouders kijken toe, moedigen aan en maken foto's.

Het gaat er fanatiek aan toe. Wie valt, valt op het asfalt. Naomi: ,,De meesten zijn een voetbalveld gewend, asfalt is geen gras. Dat komt hard aan.'' De zon schijnt en er staat een briesje. Het uitzicht over de Oosterschelde is weids maar de kinderen kijken vooral naar de bal. Van Mierlo is blij dat ze uit konden wijken, al waren sommigen bang dat er een bal in het water zou vliegen.

Het is rond elf uur echter laag water, de afstand naar het drooggevallen slik is groot. Naomi: ,,We hadden wel op wat meer teams gerekend, met jongens- en meisjesteams, maar er is maar één meisjesteam. En met zes ploegen is een leuke poule te maken.'' Ze komen uit Tholen, Sint-Maartensdijk, Sint-Annaland, Scherpenisse, Stavenisse, Poortvliet en Sint Philipsland. De meesten bedachten een eigen naam, zoals De Beste, FC Kampioenen, FC Topper, Goaltjesdieven, Voetbalminnende meiden Stavenisse, FC Pro, De Juliaantjes, Pannaboys, Gamers en Stavenissuh. De winnaars krijgen een medaille, er is ook een prijs voor het sportiefste team en het pechteam." 

Meer berichten