Logo eendrachtbode.nl

'Zonder Europese subsidie geen wandelboulevard Sint-Annaland'

Wethouder Frank Hommel snapt best dat niet iedereen warm loopt voor de verkiezingen van het Europees Parlement. ,,Europa komt zo vaak negatief in het nieuws. Kijk maar naar alle berichten over het gesjoemel met vergoedingen. Maar toch heeft Europa ons ook veel goeds gebracht. Vrij reizen, vrij handelen en natuurlijk de wandelboulevard in Sint-Annaland. Zonder Europese subsidie hadden we dat nooit voor elkaar gekregen." Donderdag 23 mei zijn de verkiezingen. 

Een Nederlands 'Brexit' is geen optie, vindt Hommel. ,,Ondenkbaar. Nederland is een handelsland, wij kunnen ons geen isolement veroorloven. Dan zou er op import- en exportgebied zoveel wegvallen. Je ziet wat er nu in Engeland gebeurt met de Brexit. Veel bedrijven trekken weg uit Engeland, willen zich in Nederland vestigen. Als wij uit Europa stapten, zou dat hier ook gebeuren, dan vertrekken bedrijven naar Duitsland of België."

Sabic

Europa maakt het leven van bedrijven een stuk makkelijker, geeft hij aan. ,,Sabic bijvoorbeeld had zich hier niet kunnen vestigen zonder Europa. En dat bedrijf levert niet alleen veel werkgelegenheid op voor inwoners van Tholen, maar het is ook belangrijk voor veel bedrijven hier. We zien ook dat er in deze tijd veel geld naar Zuid- en Oost-Europa gaat, daar zijn mensen niet altijd blij mee. Dan wordt echter vergeten dat er in het verleden ook veel geld naar ons land is gegaan."

Natuurbehoud

Want hoewel er vaak geklaagd wordt over de invloed van Europa, is een leven zonder niet meer denkbaar, aldus de wethouder. ,,Neem nou de agrarische sector. De boeren lopen vaak tegen Europese regelgeving aan. Over natuurbehoud, bestrijdingsmiddelen. Maar vergeet niet: zonder Europa zou er geen aardappel meer over de grens gaan."

Lees meer in de Eendrachtbode van 16 mei. 

Meer berichten