Logo eendrachtbode.nl

Tini Hage in volle breedte betrokken bij Poortvliet

De 71-jarige Tini Hage is geboren en getogen op Poortvliet. Veel was en is hij bezig voor de gemeenschap. Op vele terreinen is hij actief en hij streeft ernaar Poortvliet leefbaar te houden. Hij is blij met de woningbouw aan de rand van de kern en de plannen voor een brede school.

Tini zag op zes februari 1948 het levenslicht in de Deestraat. Hij was het jongste en elfde kind. ,,Het was altijd een gezellige boel en vooral mijn moeder was heel gastvrij en sociaal. Vriendjes kwamen graag spelen bij ons." Zijn vader begon in 1953 een loonbedrijf en kon met zijn tractortje gelijk aan de gang om brood te bezorgen en hulp te verlenen bij de Ramp. Later breidde het bedrijf uit en op dit moment is de derde generatie nog volop actief. ,,Mijn vader had in zijn grote gezin flink de wind eronder en we luisterden goed naar hem. Altijd als er wat aan de hand was in het dorp, was er wel eentje van Jan Hage bij. We speelden voornamelijk buiten."  

Als vijfjarig ventje ging Tini eerst nog een half jaar naar de houten kleuterschool aan de Zuidstraat, maar toen hij zes jaar was, kwam hij op de OLB Poortvliet terecht. Die stond vlak bij de Hervormde Kerk en Tini ging er heen omdat het moest. Heel goed weet hij nog dat hij een keer een tik tegen zijn achterhoofd kreeg die zo hard aankwam dat hij er een hersenschudding van kreeg. ,,Zes weken in een donkere kamer, zo ging dat toen." 

Lees het hele verhaal in De Eendrachtbode van 29 mei.

Meer berichten