Logo eendrachtbode.nl
Foto: Rien Burgers.

Carlo van den Berge geslaagd voor opleiding binnenschipper

In deze tijd hangen er heel wat vlaggen uit het raam voor leerlingen die geslaagd zijn. Zo ook voor Carlo van den Berge (18) uit Tholen. Al gaat het bij Carlo niet om een middelbare schooldiploma, maar om het diploma voor schipper binnenvaart.

Al heel jong wist Carlo wat hij wilde in het leven: varen! ,,Ik ging altijd met mijn vader mee en dat wilde ik ook." Vader Luc werkte twintig jaar in de visserij. ,,En dat was tien jaar te lang", lacht hij nu. ,,Als visser maak je 110 uur per week, vrouw en kinderen komen dan op een tweede plaats." Dat leek hem geen geschikte toekomst voor zoon Carlo. Die wist meteen wat hij dan wél wilde: binnenvaartschipper worden.

Elke dag feest

Carlo was nog maar dertien toen hij naar het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam ging. Intern. Die beslissing werd niet door iedereen begrepen, vertelt Carlo's moeder Diana. ,,Ik moest zelfs op school komen, om uit te leggen waarom ik Carlo dat aandeed. Ik heb gevraagd of ze al met Carlo zelf hadden gepraat. Niet dus." Want Carlo wist precies wat hij wilde. ,,Ik speelde ook badminton, best op hoog niveau. Als ik iedere dag naar Tholen moest reizen, moest ik vier uur in de bus zitten. Dan kon ik niet blijven badmintonnen. Nu trainde ik drie keer in de week in Barendrecht."

Lees het hele verhaal met Carlo in de Eendrachtbode van 27 juni. 

Meer berichten