Logo eendrachtbode.nl

’Soms is geluk gewoon borrelen bij de Zeester’

Johanna van Eenennaam woont op een heel bijzonder plekje in Scherpenisse: de molen staat in haar achtertuin. ,,Mooi he? Toen we hier kwamen wonen, was de molen helemaal verzakt en stonden er allemaal struiken voor. Maar nu hij zo opgeknapt is, is het echt een plaatje."

Ze is geboren en opgegroeid in Kruiningen. ,,Ik kom uit een gezin van negen kinderen, vier meisjes en vijf jongens. Ik ben nummer vier. Het was een heel gezellig gezin." Op haar achttiende leerde ze haar huidige man kennen. ,,Op een jongerenavond in Westkapelle. Het grappige was: zijn jongere broer had ook verkering met een meisje uit Kruiningen. En die zijn ook nog steeds samen."

Johanna is inmiddels helemaal ingeburgerd in Scherpenisse. ,,Ik voel me hier thuis. Ik heb een leuk huis, we zijn gezond, de jongens hebben hier helemaal hun draai gevonden. En aan de molen heb je de beste buurman die je maar kunt hebben!" Haar hele familie woont nog in Kruiningen en omgeving. ,,Ik ben de enige die verhuisd is. Maar ik kom er nog regelmatig, hoor. Mijn broer heeft er een slijterij. Als hij op vakantie is, spring ik daar bij. Superleuk, want dan zie ik weer heel veel mensen van vroeger."

Lees het hele verhaal met Johanna van Eenennaam in de Eendrachtbode van 1 augustus. 

Meer berichten