Logo eendrachtbode.nl

'Voor de Stallandse braderie kom ik graag uit Groningen'

De braderie en kermis in Sint-Annaland trokken zaterdag weer veel bezoekers. Uit het dorp, maar ook van buitenaf. Zoals Marieke de Bruijn, die met haar man en twee kindjes helemaal vanuit Groningen kwam. ,,Mijn moeder woont hier, en zelf ben ik een echte Zeeuwse. Dus kom ik voor de braderie graag terug."

Hoewel er door de slechte weersvoorspellingen iets minder kraampjes stonden, genoten de bezoekers volop van de gezellige braderie. Er was dan ook van alles te vinden, van speelgoed tot kleding en zelfs vogels. Verder was er een kinderbraderie en bij de Meestoof waren demonstraties van oude ambachten en van scheepsmodelbouwvereniging Tholen. Het bleef de hele dag (bijna) droog, maar het waaide wel flink. 

Zaterdagavond hield de politie een alcoholcontrole aan de Veilingweg. Vijftig testen leverden twee bestuurders op die te veel hadden gedronken. Eén bestuurder blies 495 ug/l. Een beginnend bestuurder blies 170 ug/l. Tegen beide is een proces-verbaal opgemaakt. Ook is er een automobilist vlakbij het feestgedruis van de dijk van afgereden en kwam zo tegen een stilstaande auto terecht. Die reed op de Havenweg richting de jachthaven en ging niet met de bocht mee linksaf, maar rechtdoor over de dijk en werd gestopt door een stilstaande auto. 

Lees meer in de Eendrachtbode van 15 augustus. 

Meer berichten