Afbeelding

Leen van Vossen gaat nog elke zaterdag eten met tweelingbroer

Hij is er één van een tweeling uit een gezin van achttien kinderen. Met het litteken op zijn voorhoofd hielden mensen de jonge Leen van Vossen en zijn broer uit elkaar. Hij woont momenteel in de Sluis en begint binnenkort aan het bouwen van een eigen huis even verderop. Honkvast is hij allerminst. Thuis zijn is voor de in Sint Philipsland geboren timmerman niet gebonden aan een plek.

Op de fiets

De reden dat Leen in de Sluis terechtkwam was eigenlijk praktisch. Hij wilde voor zijn eigen zaak een schuur aan huis kunnen hebben voor opslag. Bovendien is zijn werk met name op Sint Philipsland en Tholen. ,,In de dorpen kun je haast geen schuur aan huis vinden en er staat op het industrieterrein bij het dorp wel wat te huur, maar ik wil liever iets kopen." In Flupland zelf komt hij nog regelmatig. In elk geval om de kinderen naar school te brengen en op te halen. ,,We rijden veel heen en weer. Het is toch een kilometer of vijf dus tussen de middag heen en weer fietsen kost te veel tijd voor ons. Ze gaan nu toch nog niet met de fiets. Misschien als ze ouder zijn wel."

Julianaschool

Net als hun vader gaan de kinderen naar de Koningin Julianaschool. Leen heeft het er naar zijn zin gehad. Het was dan ook erg gezellig met alle broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes. Leen komt namelijk uit een gezin van achttien kinderen. Hij is de tiende in de rij. Er is zeventien jaar verschil tussen hem en zijn oudste zus. Het was altijd druk in huis, weet hij nog. ,,Maar we hebben het zo goed gehad thuis. We kwamen nooit iets tekort." Op het 'hoogtepunt' woonden ze met zestien tegelijk in het huis in de Achterstraat. Hoewel het huis zonder bezoek al goed vol zat, waren vriendjes of vriendinnetjes altijd welkom. Ook voor slaappartijtjes.

Lees het hele verhaal met Leen van Vossen in de Eendrachtbode van 15 augustus.