Logo eendrachtbode.nl

Özca Akyol komt voor lezing naar Scherpenisse

Films, lezingen, avonden over de geschiedenis van Tholen: het staat allemaal op het programma van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen. Opvallend is de komst van schrijver en columnist Özcan Akyol, ook wel Eus genoemd. Vooral bekend van zijn regelmatige aanwezigheid bij De Wereld Draait Door en zijn columns in het AD.

Het programma van de Vrijzinnigen is heel breed, zegt voorzitter Herman Bosman. ,,Onze werkgroep heeft dit jaar weer een heel bijzonder programma weten te realiseren. Natuurlijk zijn we vooral heel blij met de komst van Özcan Akyol. Ik heb de documentaires 'De neven van Eus' gezien, hierin gaat Eus op zoek naar zijn familie in Turkije. En hoewel hij zelf in een heel andere wereld leeft, vaak kritisch is en scherp, doet hij dit heel liefdevol. Wat hij precies komt vertellen bij ons, weten we niet, maar we verwachten er veel van." Akyol komt op 24 maart naar de Kunstkamer.

Grasduinen 

Het thema van de Vrijzinnige geloofsgemeenschap is dit jaar 'grasduinen'. ,,Dat past goed bij ons", vindt Bosman. ,,Bij grasduinen gaat het niet zozeer om zoeken, maar meer om het om je heen kijken, om blij te zijn met wat je vindt." Het programma is niet alleen religieus, maar ook cultureel. ,,Wij zijn iets minder stellig in ons geloof dan andere gemeenschappen", legt Bosman uit. ,,Bij ons is dan ook iedereen welkom, van elk geloof en ook niet-gelovigen. Voor ons is het belangrijk dat we elkaar ontmoeten, dat we ons met elkaar verbonden voelen. Daarom zetten we een zo breed mogelijk programma neer."

Meer over het jaarprogramma van de Vrijzinigen in de Eendrachtbode van 12 september. 

Meer berichten