Logo eendrachtbode.nl

Hart van Leann Hage uit Scherpenisse ligt bij de zorg

Leann Hage is geboren en getogen in Scherpenisse en heel erg betrokken bij haar eigen dorp. Ze voelt zich er thuis en veilig en doet altijd mee als er activiteiten zijn. Van jongs af aan zorgt ze met liefde voor mensen die dat nodig hebben.

Van haar jeugd weet Leann zich één ding heel goed te herinneren. Al op dertienjarige leeftijd werd ze helemaal verliefd op Kees Hage. Die zat toen in de tweede klas van het Calvijncollege, terwijl Leann in de brugklas zat. De liefde was wederkerig en is nooit meer overgegaan. ,,We waren nog erg jongen ik kon maar niet begrijpen waarom ouderen dat wel heel vroeg vonden. Nu ik zelf een dochter van vijftien jaar heb, begrijp ik het wel." Zonder problemen doorliep Leann de havo. Eerst twee jaar in Tholen en daarna drie jaar in Goes. Het lukte allemaal goed, maar Leann vond het allemaal wel erg theoretisch.

Leann woont met haar man en kinderen in het laatste huis aan de Westkerkseweg, net voordat de polder begint. Het is een groot huis en helemaal aangepast voor Leann, die vanaf haar 21e jaar een verregaande vorm van dystrofie heeft. Daardoor is ze zeer beperkt is in haar mobiliteit. In het brede portaal van haar huis is een Latijnse spreuk aangebracht:'Bona valetudo melior est quam maximaedivitiae'. Vrij vertaald betekent dit: 'een goede gezondheid is een grote rijkdom'. Leann heeft hiervoor gekozen omdat het een echt persoonlijk tintje aan het huis geeft.

Lees het hele verhaal met Leann Hage in de Eendrachtbode van 14 november. 

Meer berichten